ΓΔ: 815,10 -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 815,10 -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

Γ. Σαρόγλου: Τουλάχιστον για 2 μήνες δεν πρέπει να στηριχθούμε σε προστασία από εμβόλια

Γ. Σαρόγλου: Τουλάχιστον για 2 μήνες δεν πρέπει να στηριχθούμε σε προστασία από εμβόλια

«Για τους επόμενους 2 μήνες θα πρέπει να στηριχτούμε στα κλασικά μέτρα δηλαδή, κοινωνική αποστασιοποίηση, μάσκα και όλα αυτά που παγκοσμίως αναφέρονται», επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Σαρόγλου, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει σταδιακά.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ο καθηγητής σημείωσε ότι η καθυστέρηση, που υπολογίζεται σε περίπου μιας εβδομάδας, «δεν νομίζω ότι παίζει ουσιαστικό ρόλο στη γενική προστασία της χώρας μας έναντι του COVID19» και πρόσθεσε πως για κάθε άνοιγμα που γίνεται, τόνισε, πρέπει να υπάρχει και ένα αντάλλαγμα.

Πιο συγκεκριμένα, «για τα χιονοδρομικά θα πρέπει να επιστρέφουν την ίδια μέρα οι εκδρομείς, όχι ανοιχτά ξενοδοχεία και εστίαση. Για τα σχολεία, να ανοίξει η τρίτη Λυκείου, αλλά με τεστ σε καθηγητές και ενδεχομένως μαθητές. Στα ΟΠΑΠ να γίνονται τεστ σε υπαλλήλους και πελάτες». Όπως τόνισε, πρέπει σε ό,τι ανοίγει να υπάρχει και μια προϋπόθεση ισορροπίας.

Σημείωσε, ότι η χώρα μας «είναι ένας σχοινοβάτης που είναι πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μια πλευρά είναι η οικονομία, να μην πτωχεύσουμε και από την άλλη οι κανόνες δημόσιας Υγείας». «Αν δεν ισσοροπήσουμε», όπως είπε, «θα πέσουμε». Εκτίμησε, ότι ακόμη, η χώρα μας μετρά δεκάδες νεκρούς καθημερινά, σχεδόν 250 την εβδομάδα. «Για αυτό αγωνιούμε», σημείωσε.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «δεν είναι απλό πράγμα ο εγκλεισμός, ακόμη και για λόγους υγείας», ενώ όπως είπε, «υπάρχουν άνθρωποι που παραμερίζουν χρόνια νοσήματα λόγω της πανδημίας». «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ιός είναι εδώ και πρέπει όσο μπορούμε να εφαρμόζουμε κατά χιλιάδες φορές έχουμε ακούσει», συμπλήρωσε.