Γ. Ρος: Θέλουμε να στηρίξουμε την ΔΕΘ και την ελληνική οικονομία

Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2018, 18:41 - Τελευταία ενημέρωση: 21:26
-A +A
Γ. Ρος: Θέλουμε να στηρίξουμε την ΔΕΘ και την ελληνική οικονομία

«Θέλουμε να στηρίξουμε την ΔΕΘ και την ελληνική οικονομία. Νιώθω μεγάλη χαρά. Η κατάσταση γυρίζει και η οικονομία βελτιώνεται», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος κατά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στην Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Καλοσωρίζοντας τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως πέρα από τους στενούς δεσμούς οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιριών στον τομέα των επενδύσεων.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε παρουσία στελεχών αμερικανικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τομείς του τουρισμού, του Real Estate, των υποδομών και της ενέργειας, το Νεώριο της Σύρου, η πλωτή δεξαμενή για υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη, τα λιμάνια και το Ελληνικό.

Όπως τονίστηκε, το στοίχημα για τα επόμενα χρόνια είναι η στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (startups). Συζήτησαν, επίσης, για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και τον ενεργειακό χάρτη της Ν.Α. Μεσογείου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συνάντησή του με τον κ. Ρος μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο συμβολικά όσο και οικονομικά, σε όλη την περιοχή. Καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα