Γ. Πλακιωτάκης: «Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο»

Γ. Πλακιωτάκης: «Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο»

Στόχος της Τουρκίας ήταν «να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο«, αναφέρει ο Γ. Πλακιωτάκης για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν τουρκική ακταιωρός, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε σκοπίμως περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. 

Σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει πως «η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

«Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», επισημαίνει και προσθέτει πως «η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια».

Ο κ. Πλακιωτάκης τονίζει πως «για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας». Και καταλήγει: «Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα».