7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Γ. Πλακιωτάκης για τα νέα μέτρα: Στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα

Γ. Πλακιωτάκης για τα νέα μέτρα: Στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα

Στόχος μας να μην επιτρέψουμε στον ιό να εμποδίσει την επιστροφή στην κανονικότητα, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος βρέθηκε σήμερα από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, απευθύνοντας  έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι από σήμερα οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα γίνονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και τεστ κορονοϊού μοριακό ή rapid.

Ο υπουργός  σε δηλώσεις στην ΕΡΤ τόνισε ότι «στόχος και επιθυμία όλων είναι να μην επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να εμποδίσουν την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως βλέπεται και εσείς τα στελέχη του λιμενικού σώματος είναι και θα είναι καθημερινά στους καταπέλτες και εντός των πλοίων, έτσι ώστε να επιτηρήσουν και να επιβλέψουν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων».

Και σημείωσε ότι «τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας όχι μόνο των επιβατών και των πληρωμάτων αλλά και των κατοίκων των νησιών» Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «από όλους να ακολουθούν τις οδηγίες και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Με τη συνεργασία όλων και με σωστό σχεδιασμό θα κερδίσουμε το φετινό καλοκαίρι, θα κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας».

Ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε ερώτηση για το επιπλέον κόστος στους επιβάτες της ακτοπλοΐας από τη διενέργεια των rapid tests, είπε ότι στόχος των νέων μέτρων είναι να επιταχυνθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού ενώ τόνισε ότι από την προηγούμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα σημεία εκείνα τα οποία μπορούν να προσέλθουν οι πολίτες και να κάνουν δωρεάν rapid test.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα των νέων μέτρων έχει ξεκινήσει μία μεγάλη ενημερωτική καμπάνια έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στα λιμάνια και μέσα στα πλοία.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και στελέχη του λιμενικού σώματος, επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο των ελέγχων εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.