Γ. Πλακιωτάκης: 15 μήνες εγκλωβισμένοι οι έλληνες ναυτικοί του Angelic Power

Γ. Πλακιωτάκης: 15 μήνες εγκλωβισμένοι οι έλληνες ναυτικοί του Angelic Power

Σε 7.000 επαναπατρισμούς Ελλήνων ναυτικών από διάφορα σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από την αρχή της πανδημίας σύμφωνα με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε ότι παρά τις εγγενείς δυσκολίες λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων στις περισσότερες περιοχές, το υπουργείο Εξωτερικών και οι κατά τόπους προξενικές αρχές πραγματοποίησαν μία μεγάλη γέφυρα επαναπατρισμού.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην περίπτωση του πλοίου Angelic Power το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και 15 μήνες στα ανοιχτά της Κίνας. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 22 ναυτικοί, εκ των οποίων οι 9 είναι Έλληνες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι οι ναυτικοί βρίσκονται ουσιαστικά εγκλωβισμένοι και κάποιοι από αυτούς χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Οι ελληνικές αρχές και τα συναρμόδια υπουργεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιστρέψουν οι ναυτικοί στα σπίτια τους» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.