ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2021η
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

Γ. Παυλάκης: Nα μην μείνει η Ελλάδα ανοχύρωτη

Γ. Παυλάκης: Nα μην μείνει η Ελλάδα ανοχύρωτη

Τα εμβόλια νουκλεϊκού οξέος (mRNA) της Pfizer, της Moderna και μεταγενέστερα της CureVac «μακροχρόνια θα νικήσουν», επισήμανε νωρίτερα σήμερα ο γιατρός-ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Ωστόσο για να μην μείνει η Ελλάδα «ανοχύρωτη» εφαρμόζονται όλα τα ασφαλή εργαλεία μεταξύ αυτών τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson που περιέχουν αδενοϊό, όπως τόνισε στην ΕΡΤ.

«Το μονοδοσικό Johnson & Johnson είναι παρόμοιο με αυτό της Astrazeneca και έχουν αποδειχθεί δραστικά εργαλεία που θα δώσουν άλλα δύο εκατομμύρια εμβολιασμένους μέχρι το καλοκαίρι. Αλλιώς δεν βγαίνουν οι εμβολιασμοί και η Ελλάδα θα μείνει ανοχύρωτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Παυλάκης χαρακτήρισε πολύ μεγάλο το θέμα και υπογράμμισε ότι πρέπει «να λυθεί πολύ γρήγορα για το καλό όλων». Επιπροσθέτως επαναλαμβάνοντας ότι οι παρνέργειες αφορούν ένα περιστατικό στο εκατομμύριο, σημείωσε ότι «τώρα που αναγνωρίστηκε νέο ανοσολογικό σύνδρομο που οφείλεται στους αδενοϊούς η αντιμετώπιση είναι γρηγορότερη και καλύτερη και δεν χορηγείται ηπαρίνη».

«Βελτιώθηκε η θεραπευτική αγωγή των ασθενών και οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχιστούν αντιπαραβάλλοντας τα 80 -100 θύματα την ημέρα που έχουμε στην Ελλάδα», δήλωσε.

Επίσης ο γιατρός-ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ  επισήμανε ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, εκτός από χώρες που έχουν λύσει το πρόβλημα όπως η Δανία».

Υπενθυμίζεται πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΜΑ θα ανακοινώσει την Τρίτη τις συστάσεις του για το εμβόλιο Johnson & Johnson, που τέθηκε στο μικροσκόπιο λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.