Γ. Παυλάκης: Αυστηρό lockdown για δύο εβδομάδες - Ξεχάστε εστίαση και σχολεία

Γ. Παυλάκης: Αυστηρό lockdown για δύο εβδομάδες - Ξεχάστε εστίαση και σχολεία

Την πεποίθησή του πως απαιτείται η εφαρμογή ενός αυστηρού και τίμιου lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και η πίεση στο ΕΣΥ εξέφρασε ο ο ερευνητής και επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ, Δρ. Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει ελπίδες για ένα πιο φυσιολογικό Πάσχα και καλοκαίρι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Παυλάκης πρότεινε ένα ολικό Lockdown δύο εβδομάδων ώστε να ανοίξουμε αργότερα με προοπτικές να σωθεί κάτι από την οικονομία και να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων και τη μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ο ερευνητής και επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ, Δρ. Γιώργος Παυλάκης υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ότι «είναι σίγουρο πως η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν και πολλαπλάσιους πόρους. Να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελλάδας, στο λαό και την κυβέρνηση, ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την αποδοτικότητα των μέτρων, ο Δρ Παυλάκης σημείωσε ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τα σωστά. Αλλες χώρες έχουν σταματήσει την επιδημία στα σύνορά τους, μόνο με καραντίνα. Εμείς τώρα έχουμε και το εμβόλιο. Πρέπει να βρούμε τρόπους να τα πάμε καλύτερα. Το να κατηγορούμε όμως τα μέτρα, που είναι το μόνο πράγμα που έχει σώσει την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, είναι κακό, είναι τελείως λάθος. Τα μέτρα λειτουργούν».

Για τον κλάδο της εστίασης είπε ότι θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει, ενώ για τα σχολεία σχολίασε ότι αν ανοίξουν τότε υπάρχει κίνδυνος για ένα μεγάλο τσουνάμι. «Ξεχάστε την εστίαση μέχρι το Πάσχα αν δεν πέσουν τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά. Πρέπει να επαναληφθεί το περσινό μοντέλο και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, κατέληξε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, οι δόσεις των εμβολίων από την Johnson n Johnson θα έρθουν στη χώρα περί τα τέλη Απρίλη και μέχρι τότε πρέπει να βρεθούν τρόποι να τα πάμε καλύτερα. Θεωρεί ότι η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.