Γ. Πατούλης: Τα ελληνικά προϊόντα πρωταγωνιστούν παντού

Γ. Πατούλης: Τα ελληνικά προϊόντα πρωταγωνιστούν παντού

«To κλίμα αλλάζει. Η χώρα μας αποκτά εξωστρεφή οικονομία και διαμορφώνει σταδιακά, με σχέδιο και όραμα, ένα περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το Ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019", στη Σαγκάη.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος συμμετέχει στην ελληνική αποστολή στην Κίνα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συζήτηση με τους επιχειρηματίες στο περίπτερο, παρατήρησε ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να ενισχυθεί το brand name της Ελλάδας, στις διεθνείς αγορές. Τόνισε ότι «τα ελληνικά προϊόντα πρωταγωνιστούν παντού και αποτελούν εγγύηση, ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Αττικής «θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση με πολιτικές που στόχο έχουν την ανάπτυξη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών». Νωρίτερα ο κ. Πατούλης και τα μέλη της Ελληνικής αποστολής παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης της έκθεσης, στο Εθνικό Κέντρο Εκθέσεων και Συνεδρίων.

Με αφορμή την επίσκεψη στην έκθεση ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που σήμερα ξεναγηθήκαμε σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο, όπου το ελληνικό επιχειρείν δίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά δυναμικό παρών. Το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες, σηματοδοτεί τις εξαιρετικές σχέσεις που διαχρονικά έχουν οικοδομηθεί, μεταξύ των δύο χωρών».