Γ. Πατούλης για συμφωνία: Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, 20:44 - Τελευταία ενημέρωση: 20:45
-A +A
Γ. Πατούλης για συμφωνία: Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας

Παρούσα θα είναι αύριο η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό ζήτημα, που διοργανώνει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και ότι αγωνίζεται με αποφασιστικότητα για να προστατέψει την ιστορική μας κληρονομιά αλλά και να διασφαλιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό ζήτημα.

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών ο  κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Σε αυτούς που συμβιβάζονται, που ονομάζουν ρεαλισμό, την παράδοση και το ξεπούλημα της Ιστορίας και των αξιών μας, λέμε καθαρά:  Εμείς αγαπάμε τούτη την Πατρίδα.  Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας. Έστω και τώρα κάντε το χρέος σας για να μην σας γράψει με μαύρα γράμματα η ιστορία. Μην ξεπουλάτε το όνομα της Μακεδονίας. Η μόνη απάντηση για το ζήτημα μπορεί να δοθεί από το λαό μέσω δημοψηφίσματος. Η απόφασή της κυβέρνησης περιέχει δύο σημαντικές παρεκκλίσεις από τις εθνικές κόκκινες γραμμές, την αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και μακεδονικής γλώσσας.

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί τον πυρήνα του  Μακεδονικού αλυτρωτισμού, περισσότερο και από  το όνομα του Κράτους. Και αυτό εύλογα προκαλεί ανησυχίες για το μέλλον, όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά κι από άλλες γειτονικές μας χώρες, με δεδομένη τη γεωπολιτική ιδιαιτερότητα της ευρύτερης περιοχής μας.

Ήμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή, μαζί με τις τοπικές μας κοινωνίες. Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες των συμπολιτών μας, τις απόψεις τους. Ακούμε την καρδιά τους. Και στεκόμαστε μαζί τους σήμερα εδώ, όρθιοι. Υπερασπιζόμαστε το όνομα της Μακεδονίας και τις ίδιες τις Αξίες του Ελληνισμού, όπως είναι η ελευθερία, η δημοκρατία και ο πατριωτισμός» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Πατούλης μεταβαίνει στις Πρέσπες προκειμένου να δώσει το παρόν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται αύριο στην περιοχή με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας για το Μακεδονικό από τους εκπροσώπους των Κυβερνήσεων Αθήνας και Σκοπίων. 

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα