Γ. Πασσάδης: Στο εξωτερικό το 65% της παραγωγής προέρχεται από παραγγελίες, ενώ στην Ελλάδα αυτό φτάνει μόλις 11%

Γ. Πασσάδης: Στο εξωτερικό το 65% της παραγωγής προέρχεται από παραγγελίες, ενώ στην Ελλάδα αυτό φτάνει μόλις 11%

«Στο εξωτερικό, το 65% της παραγωγής προέρχεται από παραγγελίες, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 11%. Η παραγγελία που θα γίνει στην Ελλάδα για ένα μοντέλο μπορεί να εκτελεστεί μέσα σε 3,5 μήνες». Αυτό τόνισε, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης του Grandland X στην ορεινή Αχαΐα, ο πρόεδρος της GM Hellas, Γιάννης Πασσάδης, ο οποίος επισήμανε ότι ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πουλιούνται στην Ελλάδα είναι οχήματα ελεύθερου χρόνου.

Ο ίδιος μιλώντας για την Opel επισήμανε: «Η εταιρεία διαθέτει πολλά μοντέλα, όπου οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να τα επιλέξουν έναντι του ανταγωνισμού. Γίνεται καλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Επίσης πολύ καλή δουλειά γίνεται και από το δίκτυο αντιπροσώπων».

Πάντα η Opel στην Ελλάδα είχε ένα σφικτό δίκτυο διανομέων που από 19 στην προ κρίση εποχή, μειώθηκαν σε 16 εμπόρους, οι οποίοι διαθέτουν συνολικά 42 σημεία πώλησης. Ωστόσο, εξήγησε ο κ. Πασσάδης, «το μυστικό της επιτυχίας σε αυτή την περίοδο της κρίσης είναι ότι αναλύουμε κάθε πώληση. Που γίνεται, σε ποια περιοχή και άλλα στοιχεία, ώστε να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα. Όλοι μας έχουμε βάλει υψηλό στόχο, κάνοντας το ενοποιημένο γκρουπ τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία. Η πορεία που θα ακολουθηθεί θα είναι σίγουρα ανοδική».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο OnStar, λέγοντας: «Το ΟnStar προσφέρει ένα προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Είναι καινοτόμος υπηρεσία και βοηθάει πολύ στις πωλήσεις. Ενδυναμώνεται στην Ελλάδα, διότι προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ