Γ. Παπανδρέου: Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα - Χρειαζόμαστε μια νέα Αλλαγή

Γ. Παπανδρέου: Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα - Χρειαζόμαστε μια νέα Αλλαγή

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα από το «Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου», είπε ότι «χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή» με καταλύτη, όπως είπε, μια νέα πρόταση διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρώην πρωθυπουργός με φόντο την Ακρόπολη, ανακοίνωσε:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.

Για τους πολίτες και τη χώρα.

Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.

Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες,

να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά στην οποία και ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με πληροφορίες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως και στους άλλους υποψήφιους.

Της επικοινωνίας με τη Φώφη Γεννηματά είχε προηγηθεί σύσκεψη με το στενό πυρήνα συνεργατών του στο «Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου» με τον στενό πυρήνα των συνεργατών του. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Γιώργος Ελενόπουλος κ.α.

Την είδηση ότι ο Γ. Α .Παπανδρέου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είχε κάνει γνωστό το βράδυ της Κυριακής η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Μπατζελή.

Σημειωτέον ότι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, οπότε μέχρι αύριο ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, ώστε να καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του, βάσει του καταστατικού του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο με ανακοίνωσή του είχε κάνει γνωστό πως θα έχει συναντήσεις με τους υποψήφιους για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι' αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.