Γ. Μυλόπουλος: Ξεπεράσαμε το τελευταίο αγκάθι για την ολοκλήρωση του έργου

Γ. Μυλόπουλος: Ξεπεράσαμε το τελευταίο αγκάθι για την ολοκλήρωση του έργου

"Το τελευταίο αγκάθι για την ολοκλήρωση του έργου ήταν ο σταθμός Βενιζέλου και το ξεπεράσαμε χθες", τόνισε ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό ΑΕ", Γιάννης Μυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως "την καλύτερη δυνατή απόφαση για την πόλη, το έργο, τον πολιτισμό της πόλης και τους πολίτες" τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) σχετικά με την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης και τη διατήρηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σημείο.

"Θα γίνει ένα πολύ ισχυρό τοπόσημο, θα προσελκύσει τουρισμό, άρα θα τονωθεί η αγορά στο κέντρο της πόλης, το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα", υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Το μόνο πράγμα που μας μένει πλέον είναι να δουλέψουμε προς όφελος της Θεσσαλονίκης και για το δημόσιο συμφέρον", σημείωσε ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" και πρόσθεσε πως την άλλη εβδομάδα ολοκληρώνεται η μία από τις δύο σήραγγες και θα γιορταστεί το γεγονός αυτό. Η άλλη σήραγγα, σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, θα τελειώσει τον επόμενο μήνα.

"Σε δυο χρόνια από σήμερα, θα ξεκινήσουμε τις δοκιμαστικές διαδρομές για 16 μήνες", επισήμανε, εξηγώντας πως όλα είναι αυτοματοποιημένα γι'' αυτό και "πρέπει να κυκλοφορήσουν όλοι οι συρμοί, σε όλες τις διαδρομές, σε όλες τις σήραγγες προκειμένου να τροφοδοτηθεί ο κεντρικός ηλεκτρονικός εγκέφαλος με όλα τα πιθανά ενδεχόμενα που μπορεί να αντιμετωπίσει".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ