Γ. Μπουτάρης: Προτείνω ωράριο καταστημάτων 10:00-18:00

Γ. Μπουτάρης: Προτείνω ωράριο καταστημάτων 10:00-18:00

Σε διευκρινιστική τοποθέτηση προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έπειτα από αναρτήσεις του οι οποίες δημιούργησαν την εντύπωση ότι αναφερόταν στο επίμαχο θέμα της ώρας έναρξης των σχολικών μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, με νέα ανάρτησή του στο twitter ο Γ. Μπουτάρης εξήγησε ότι η πρόταση που κάνει αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων της αγοράς της Θεσσαλονίκης.

Στις πρώτες αναρτήσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: 

«Έρχεται χειμώνας και τα σχολεία άνοιξαν. Όπως έχω πει και στο παρελθόν το σημερινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς είναι εξαντλητικό για τις εργαζόμενες μητέρες που βλέπουν ελάχιστα και μάλιστα κατάκοπες τα παιδιά τους. Προτείνω την εφαρμογή ενός ωραρίου, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα π.χ. 10:00- 18:00. Έτσι και οι εργαζόμενοι θα διευκολύνονται και θα υπάρχει θετικός αντίκτυπος στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης.»

Όπως ήταν λογικό, ξεκινώντας με την αναφορά στα σχολεία, σε συνδυασμό με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για την πρόταση του υπουργού Παιδείας να ξεκινούν τα μαθήματα στο σχολείο στις 9 το πρωί, γινόταν αντιληπτό πως αναφέρεται στο σχολικό ωράριο κάνοντας και ο ίδιος την πρότασή του.