Γ. Μπουλούτ: Κατεβάσαμε όλες τις σημαίες από τις βραχονησίδες και στείλαμε βίντεο στην Ελλάδα

Γ. Μπουλούτ: Κατεβάσαμε όλες τις σημαίες από τις βραχονησίδες και στείλαμε βίντεο στην Ελλάδα

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Τ. Ερντογάν περί καλής γειτονίας με την Ελλάδα, τις οποίες όμως συμπλήρωσε με την προτροπή «να πετούν ελεύθερα τα αεροπλάνα μας και να κινούνται χωρίς περιορισμούς τα πλοία», η τουρκική πλευρά επανέρχεται στους ισχυρισμούς για την απομάκρυνση των ελληνικών σημαιών από βραχονησίδες.

Αυτή τη φορά ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι Τούρκοι στρατιώτες «κατέβασαν σε ένα βράδυ» όλες τις σημαίες από «αμφισβητούμενες βραχονησίδες» ενώ στη συνέχεια «μοιράστηκαν» το βίντεο από τη συγκεκριμένη επιχείρηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γ. Μπουλούτ είπε ότι «θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Θα ήταν σαν ένας ενήλικος να χτυπάει ένα παιδί στην κούνια, αν εξετάσει κανείς το συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Σύμφωνα, με τον δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ που έφερε στη δημοσιότητα τις δηλώσεις του συμβούλου του Ερντογάν, ο Μπουλούτ κατηγόρησε Έλληνες υπουργούς ότι είναι «αντι-ισλαμιστές και αντι-Τούρκοι».

Ο Μπουλούτ προειδοποίησε, μάλιστα, την Ελλάδα ότι «θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν δεν αλλάξει τη συμπεριφορά της».

Διαβάστε ακόμα:

- «Καθίστε φρόνιμα Έλληνες για να έχουμε ειρήνη στο Αιγαίο»!

- Φ. Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει ότι οι Τούρκοι κατέβασαν σημαίες από βραχονησίδες