Γ. Μώραλης: Ακατανόητη η αποχή των εργαζομένων από την υπερεργασία του Αγ. Πνεύματος

Γ. Μώραλης: Ακατανόητη η αποχή των εργαζομένων από την υπερεργασία του Αγ. Πνεύματος

Τη λύπη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά για την απόφαση των εργαζομένων να απέχουν της υπερεργασίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που θα επιβαρύνει  την πόλη και κυρίως τον τομέα της καθαριότητας.

Ο Γιάννης Μώραλης κάνει λόγο για ακατανόητη απόφαση ενώ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου αύριο ώστε να ενημερωθούν σχετικά η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης για την «άσκοπη αυτή απόφαση των Σωματείων».

Αναλυτικά σε δήλωσή του ο κ. Μώραλης τονίζει τα εξής:

«Με λύπη πληροφορήθηκα την απόφαση των εργαζομένων να απέχουν της υπερεργασίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που θα επιβαρύνει  την πόλη και κυρίως τον τομέα της καθαριότητας.

Η απόφαση αυτή είναι παντελώς αδικαιολόγητη, καθώς χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων - των Προέδρων των Σωματείων και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων - στο γραφείο μου, έγινε σαφές ότι υπήρξε μεμονωμένο λάθος από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σχετικά με τη διαδικασία που αφορά στην υπερωριακή αμοιβή των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις 2 μηνών, για το οποίο ζήτησα να κινηθούν οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες.

Έγινε δε ξεκάθαρο, ότι δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον ζήτημα με την αμοιβή των εργαζομένων, τόσο των  μονίμων, όσο και των συμβασιούχων για την υπερωριακή εργασία.

Ως εκ τούτου, είναι ακατανόητο το γεγονός η πόλη να αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι. Τους καλώ ξανά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, η οποία αμφισβητεί την πενταετή άριστη συνεργασία μας από την οποία κατά δήλωση τους δεν έχουν το παραμικρό παράπονο πέρα από μικρά υπηρεσιακά θέματα και  να μην απέχουν από την εργασία τους διατηρώντας   την πόλη καθαρή όπως πρέπει να είναι.

Για το λόγο αυτό αύριο θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθεί πληρέστερα η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης για την άσκοπη αυτή απόφαση των Σωματείων».