Γ. Μαυρωτάς: Το κράτος ως φέουδο των κομμάτων συνεχίζεται, με φεουδάρχη τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Μαυρωτάς: Το κράτος ως φέουδο των κομμάτων συνεχίζεται, με φεουδάρχη τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ

Με την αναφορά για την ανάγκη αποκομματικοποίησης του Δημοσίου, προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από τις παθογένειες του παρελθόντος, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής επερώτησης της ΝΔ προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα. Γεροβασίλη. Τόνισε, ότι η κομματικοποίηση πηγαίνει χέρι-χέρι με την αναξιοκρατία και η αναξιοκρατία χέρι-χέρι με την ανικανότητα, διαπιστώνοντας μάλιστα το όλο αυτό κλίμα της ημετεροκρατίας είναι η βασική αιτία για το brain-drain.

Ο κ. Μαυρωτάς έκρινε πως ότι συμβαίνει τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σχολιάζοντας ότι το κράτος ως φέουδο των κομμάτων συνεχίζει να υπάρχει, απλώς κάθε φορά αλλάζει φεουδάρχη. Αναφέρθηκε στις προκηρύξεις για τις θέσεις των γραμματέων των Υπουργείων, οι οποίες ήταν ανοικτές στα λόγια, ενώ στην πράξη ήταν ερμητικά κλειστές. Άλλωστε, γι'' αυτό όπως είπε, και οι θεσμοί έδειξαν «κόκκινη κάρτα» στην Κυβέρνηση, αναγκάζοντάς την να επαναπροκηρύξει 22 από τις 69 θέσεις διοικητικών και τομεακών γραμματέων. Στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά στο «τζακ ποτ» των Υπουργείων Παιδείας, Υποδομών και Μεταφορών, και Ναυτιλίας όπου εκεί το «ηθικό πλεονέκτημα» φαίνεται είχε την τιμητική του!

Υπενθύμισε ότι το Ποτάμι εγκαίρως είχε καταγγείλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει έναν «φερετζέ», ώστε πίσω από ένα προπέτασμα αξιοκρατίας να κρύψει τις τοποθετήσεις των δικών του παιδιών. Δεν είναι τυχαία όπως συμπλήρωσε, και η μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των πρώτων προσκλήσεων ώστε να είναι κοντύτερα στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ από το γνωστό «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», πάει στο «χάσαμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία».

Ο κ. Μαυρωτάς παρέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις του Ποταμιού όπως να υπάρχει πρωτεύουσα ευθύνη του ΑΣΕΠ στη διαμόρφωση των προκηρύξεων, η συμμετοχή μελών του ΑΣΕΠ κατά πλειοψηφία στις επιτροπές επιλογής και η ύπαρξη ενός συστήματος σταδιακής αντικατάστασης των γραμματέων εντός ενός ορίζοντα τετραετίας και όχι συνολικά.

Κλείνοντας σχολίασε πως η πολιτική έχει αρκετές δόσεις υποκριτικής με ευθύνη και των κομμάτων που κυβέρνησαν στο παρελθόν, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όταν παλιά έλεγε ότι θα κόψει τις πελατειακές σχέσεις, εννοούσε τελικά ότι θα κόψει των άλλων για να κάνει τις δικές του! Ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι όσο πιο καθαρές και εστιασμένες είναι οι φωτογραφίες των προκηρύξεων τόσο πιο πολύ θολώνει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμενος στην κα. Υπουργό διερωτήθηκε: «Πριν μιλήσουμε για τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, θα ήταν πιο χρήσιμο να μιλήσουμε για τον διαχωρισμό κόμματος-κράτους;».