Γ. Κυρίτσης: «Φοιτητικές διαδικασίες» ο εγκλωβισμός των πανεπιστημιακών

Γ. Κυρίτσης: «Φοιτητικές διαδικασίες» ο εγκλωβισμός των πανεπιστημιακών

Ως... «φοιτητικές διαδικασίες» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κυρίτσης τον εγκλωβισμό των 30 πανεπιστημιακών από 50 φοιτητές στο κτίριο της Συγκλήτου σήμερα το πρωί.

«Φοιτητικές διαδικασίες, υποθέτω ότι θα τα βρουν με έναν τρόπο στη Σύγκλητο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει ότι πιστεύεις πως «είναι καλύτερα τα θέματα της ακαδημαϊκής κοινότητας να τα αφήνουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος για αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο κ. Κυρίτσης παρατήρησε ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόριο της αριστεράς είναι εκπαιδευμένοι να το κοιτάζουν ιστορικά και στρατηγικά. Ιστορικά ο Καμμένος δεν εμπόδισε καμία από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, και στρατηγικά το μείζον του να ολοκληρώσει το σχέδιό της η κυβέρνηση προηγείται των τριβών».

Με αφορμή τη δήλωση του Παύλου Πολάκη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αν βάλει ορισμένους στη φυλακή», ο Γ. Κυρίτσης είπε πως η «αντιμετώπιση των νταβατζήδων βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό. Αυτό που θα ευνοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος να πιστέψει ότι αντιμετωπίζει τη διαφθορά και δεν είναι ίδιος με τους άλλους. Εξάλλου το 80% των αποφάσεων της Δικαιοσύνης δεν είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο αποδοκίμασε τη δήλωση Πολάκη αναφέροντας πως «λέγονται πολλά τέτοια, κακώς λέγονται, κακώς εμπλέκονται οι άνθρωποι τόσο προσωπικά σε ζητήματα πολιτικής».