Γ. Κουτσούκος: Να μας πει η κυβέρνηση ποιους αφορά η τροπολογία για τα πρόστιμα που διαγράφονται

Γ. Κουτσούκος: Να μας πει η κυβέρνηση ποιους αφορά η τροπολογία για τα πρόστιμα που διαγράφονται

Για αδιαφάνεια κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, αναφορικά με το ζήτημα της τροπολογίας με την οποία διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κουτσούκος αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο παρακάμψανε τη διαδικασία. Η παράκαμψη σημαίνει αδιαφάνεια και δημιουργεί υπόνοιες» και πρόσθεσε πως «με την κανονική διαδικασία θα έπρεπε να κατατεθεί και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις απώλειες στα έσοδα καθώς διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις».

Ο κ. Κουτσούκος σημείωσε επίσης ότι «έρχεται η κυβέρνηση σε ένα άσχετο νομοσχέδιο και μειώνει τα πρόστιμα με μια διαδικασία που καταλαμβάνει και εκκρεμείς στα δικαστήρια υποθέσεις. Μια διαδικασία αναφέρει ότι σου βάζω τόσο πρόστιμο και με την καινούργια διάταξη στο μειώνω, με πίνακες όλα αυτά» και συμπλήρωσε πως αν χρειάζεται εξορθολογισμός ο νόμος του 1997 βάσει του οποίου καταλογίστηκαν τα πρόστιμα αυτά «τότε να τον κάνουμε αλλά με τη σωστή διαδικασία».

Φωτογραφία: Intime News