Γ. Κουμουτσάκος: Η τουρκική επιλογή διατήρησης της έντασης εκτιμήθηκε λανθασμένα από την κυβέρνηση

Γ. Κουμουτσάκος: Η τουρκική επιλογή διατήρησης της έντασης εκτιμήθηκε λανθασμένα από την κυβέρνηση

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα ασκεί ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος στη συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

Αναφέρει ότι «η ένταση είναι αποτέλεσμα μιας τουρκικής στρατηγικής που υπηρετήθηκε συστηματικά με συγκεκριμένες ενέργειες πρόκλησης και διατήρησης της έντασης. Αυτή η σταθερή τουρκική επιλογή εκτιμήθηκε λανθασμένα από την κυβέρνηση. Υποτιμήθηκε ως συγκυριακή “νευρικότητα”, ενώ στην πραγματικότητα είναι στρατηγική επιλογή. Η λανθασμένη αξιολόγηση οδηγεί σε λανθασμένες πολιτικές».

Για την υπόθεση με την κράτηση των δύο στρατιωτικών, ο κ Κουμουτσάκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κοινή αντίληψη και θέσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ενώ προσθέτει ότι στο θέμα αυτό «οι άνθρωποι φάνηκαν ερασιτέχνες Β'' κατηγορίας».

Για τον Τούρκο πρόεδρο Εrdogan σημειώνει ότι «αισθάνεται να ασφυκτιά στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Φαίνεται να ασφυκτιά με το Διεθνές Δίκαιο. Ασφυκτιά με την πραγματικότητα και τη διεθνή νομιμότητα. Έχει γίνει μόνιμη επωδός η αναθεωρητική του ρητορική».

Επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη «η Ελλάδα να αναπτύξει μια συνδυαστική διπλωματική παρέμβαση που να ενεργοποιεί αποτελεσματικά εταίρους, συμμάχους και φίλια κράτη της περιοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime News