Γ. Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να κατηγορεί την Ελλάδα για οτιδήποτε»

Γ. Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να κατηγορεί την Ελλάδα για οτιδήποτε»

Ο αναπληρωτής υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, σημείωσε πως η Τουρκία δεν είναι σε θέση ούτε να υποδεικνύει ούτε να κατηγορεί για τίποτα την ελληνική πλευρά, καθώς η χώρα του εκμεταλλεύεται την ελπίδα ταλαιπωρημένων ανθρώπων για να εκβιάσει την Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή τους και την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος για να βγει η γειτονική χώρα από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε είναι η άμεση αλλαγή της επικίνδυνης πολιτικής που ασκεί στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

«Η Τουρκία που συστηματικά αγνοεί και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, και που τώρα, αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της, εκμεταλλεύεται την ελπίδα ταλαιπωρημένων ανθρώπων για να εκβιάσει την Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή τους και την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, δεν μπορεί ούτε να υποδεικνύει, ούτε να κατηγορεί την Ελλάδα για οτιδήποτε.

Μόνον η άμεση αλλαγή της επικίνδυνης πολιτικής της, μπορεί να την βγάλει από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε στον εαυτό της».