Γ. Κώτσηρας: Να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Δικαιοσύνη

Γ. Κώτσηρας: Να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Δικαιοσύνη

Τον νέο συνεργάτη του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, υποδέχθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας, τον υφυπουργό για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργο Κώτσηρα.

Μετα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Κώτσηρας ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά την υποδοχή του, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Τσιάρας μίλησε για το κοινό όραμα με τον 36χρονο υφυπουργό και τον στόχο που έχει το δικό του υπουργείο για τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε: «Είναι πολύ ευχάριστη στιγμή για μένα να βρίσκεται σήμερα εδώ ως νέος συνεργάτης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου από κοινού να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη. Όπως γνωρίζετε ήδη έχουμε ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο σημαντικών αλλαγών και σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Αλλά οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά, ώστε να φτάσουμε στην εποχή της ψηφιακής Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για το οποίο οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί. Συστηματικά, με επιμονή, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το ρόλο και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Καλώς ήρθες Γιώργο».

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας ανέφερε: «Ευχαριστώ τον Υπουργό και όλους σας για την πολύ όμορφη υποδοχή. Να πω ότι αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος για την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης και συναισθάνομαι πλήρως το βάρος της ευθύνης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμφίβολα, η Δικαιοσύνη είναι ένας βασικός πυλώνας για την κοινωνία και τον πολίτη. Μέχρι σήμερα, έχει παραχθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ένα εξαιρετικό νομοθετικό έργο. Σε αυτή την προσπάθεια, σε συνεργασία και σε αγαστή σχέση με τον αξιότιμο υπουργό κ. Κώστα Τσιάρα θα συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Από κοινού θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της Δικαιοσύνης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τη διεθνή συνεργασία. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία για να ολοκληρώσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε μπροστά μας. Σας ευχαριστώ κ. Υπουργέ για τη σημερινή υποδοχή».