Γ. Κεφαλογιάννης: O κ. Κοτζιάς εμφανίστηκε ως σχολιαστής της εξωτερικής πολιτικής

Γ. Κεφαλογιάννης: O κ. Κοτζιάς εμφανίστηκε ως σχολιαστής της εξωτερικής πολιτικής

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου:

«Ο κ. Κοτζιάς, στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη, εμφανίστηκε δυστυχώς ως σχολιαστής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και όχι ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την ιδεοληπτική εμμονή να μη διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες. Προανήγγειλε ταυτόχρονα εγκλωβισμό 150.000 προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να καταθέτει καμία πρόταση για το πως ο μεγάλος αυτός αριθμός μπορεί να καταστεί διαχειρίσιμος.

Όλα αυτά, επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει κανένα ρεαλιστικό σχέδιο και, γι' αυτό, προκαλούν έντονη ανησυχία.

Επιπλέον, ο κ. Κοτζιάς παραδέχεται την έλλειψη συνεννόησης των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και τη διάσταση απόψεων σε βασικά ζητήματα, όπως αυτό της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Τέλος, αφήνει ανοικτό, για ακόμη μια φορά, το ενδεχόμενο για μονομερείς ενέργειες, όπως αυτή της άσκησης veto, χωρίς να προσδιορίζει το περιεχόμενό του.

Όμως, μονομερείς ενέργειες, που υπηρετούν μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, χωρίς πραγματική ουσία, απομακρύνουν την προοπτική μιας ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Περιθωριοποιούν την Ελλάδα και στρέφονται τελικά κατά των εθνικών μας συμφερόντων.

O κ. Κοτζιάς είναι καιρός να συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών για να κάνει ακαδημαϊκό σχολιασμό, αλλά για να προλαμβάνει δυσμενείς εξελίξεις, που επηρεάζουν τον ελληνικό λαό».