Γ. Καμίνης: Να σταματήσει η υποβάθμιση της σημασίας της πολιτικής συνοχής

Γ. Καμίνης: Να σταματήσει η υποβάθμιση της σημασίας της πολιτικής συνοχής

Να αποτελέσει η πολιτική συνοχής όπλο κατά του ευρωσκεπτικισμού, ζήτησε δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης κατά την εισήγησή του στο ετήσιο φόρουμ διαλόγου μεταξύ των πρωτευουσών της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο των Βρυξελλών.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η υποβάθμιση της σημασίας της πολιτικής συνοχής, γιατί κάτι τέτοιο ενισχύει τις αντιευρωπαϊκή ρητορική. «Η πολιτική συνοχής είναι το κατεξοχήν εργαλείο αναδιανομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης - αφορά τη μεταφορά πόρων από τις πλουσιότερες προς τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης. Η διαρκής τάση των τελευταίων ετών να μειώνονται τα διαθέσιμα κονδύλια πρέπει επιτέλους να ανακοπεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, παρουσία της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, του αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμόδιου για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάινεν και του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών Καρλ-Χάιντζ Λάμπερτζ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων «μια εύρωστη, μοντέρνα πολιτική συνοχής μπορεί να αποτελέσει, εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, ένα μεγάλο όπλο κατά των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού».

Επίσης, οι δήμαρχοι των πρωτευουσών που συμμετείχαν εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Λονδίνο, ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Για τον λόγο αυτό η πόλη του Λονδίνου πρότεινε να αναλάβει τη διοργάνωση του επόμενου ετήσιου διαλόγου, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ