Γ. Γεραπετρίτης: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν

Γ. Γεραπετρίτης: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απώλεσαν μέρος των μισθωμάτων τους, θα αποζημιωθούν, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση θα είναι «πιθανότατα φορολογική».

«Είναι προφανές ότι μέριμνα της Πολιτείας είναι ότι εκείνοι που επιβαρύνθηκαν, δυσανάλογα αρκετές φορές, από το κόστος αυτής της πανδημίας, θα αποζημιωθούν», απάντησε, αναλυτικά, στο ερώτημα που του τέθηκε για να προσθέσει, «ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για το κομμάτι το οποίο απώλεσαν από τα μισθώματά τους, δηλαδή το 40% για εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από την κρίση, θα έχουν μίας μορφής ενίσχυση».

Η ενίσχυση αυτή «θα είναι πιθανότατα φορολογική και η οποία θα δίνει ανάσα σε σχέση με τα εισοδήματά τους», συνπλήρωσε.

Ταυτοχρόνως ο υπουργός Επικρατείας βρήκε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την κοινωνική συστράτευση απέναντι στον κορονοϊό: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια υπήρχε επιμερισμός του κόστους από όλους τους φορείς, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, από τις τράπεζες, από το Δημόσιο, από τους εργαζόμενους, από τις επιχειρήσεις. Αυτού του τύπου η κοινωνική συστράτευση μας οδήγησε στα θετικά αποτελέσματα που έχουμε σήμερα», επεσήμανε εξάλλου.