Γ. Γεραπετρίτης: «Η ΕΠΟ θα λειτουργεί πλέον σε νέα πρότυπα»

Γ. Γεραπετρίτης: «Η ΕΠΟ θα λειτουργεί πλέον σε νέα πρότυπα»

«Είναι κρίσιμο να υπάρξουν νέοι θεσμοί, να αλλάξει το μείγμα του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Γ. Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, με την UEFA και τη FIFA, τονίζοντας πως «η ΕΠΟ θα λειτουργεί πλέον σε νέα πρότυπα, θα συγκροτείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο».

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι οι δύο ομοσπονδίες δεσμεύονται εντός τριών μηνών να καταθέσουν προτάσεις βασισμένες σε καλές ευρωπαϊκές πρακτικές που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, «την οργάνωση των εθνικών ομοσπονδιών περιλαμβανομένων των εκλογών, τον έλεγχο κατά της χειραγώγησης και συνιστωσών όπως το αντιντόπινγκ, τα ζητήματα της διαιτησίας και τα οργανωτικά αυτής».

Όπως τόνισε ειδικά για την ΕΠΟ, «έχει σημασία ο τρόπος εκλογής για τον τρόπο που λειτουργεί που θα πρέπει να είναι ακέραιος. Αυτό θα γίνει με ένα εντελώς νέο σχήμα».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «είναι μια μεγάλη ευκαιρία για νέους κανόνες που δεν πρέπει να τη χάσουμε» για να προσθέσει πως «αν έχεις θεσμούς με ποινές ανάλογες των παραβάσεων που θα "πονάνε", τότε θα υπάρξει αλλαγή και βελτίωση».

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι «οποιοσδήποτε δεν σέβεται τους κανόνες θα έχει ποινή εξόδου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».