Γ.Γεραπετρίτης: Επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία

Γ.Γεραπετρίτης: Επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία

«Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση για τη δημόσια υγεία» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τον κορονοϊό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «θα υπάρξει μια επανεκκίνηση και της οικονομίας και της αγοράς».

Μιλώντας στο Mega ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι θα υπάρξει μέριμνα προστασίας των ευάλωτων ομάδων, ενώ ζητήματα όπως η προσωπική υγιεινή και η απαγόρευση του συγχρωτισμού, θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα του κορονοϊού. «Θα παραμείνουν εκεί, ανεξαρτήτως της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων. Η άρση των μέτρων δε θα είναι γραμμική, αλλά θα έχει έναν χαρακτήρα ο οποίος είναι δυναμικός», τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές των ειδικών, όπως γίνεται μέχρι τώρα, και αν χρειαστούν διορθωτικές παρεμβάσεις, θα γίνουν, προκειμένου η χώρα να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς για τα μέτρα άρσης των περιορισμών επισήμανε πως είναι προφανές πως «οι περιορισμοί στην κίνηση συνδέονται με το γεγονός ότι υπάρχει μια κλειστή κοινωνία και μια κλειστή αγορά. Αυτονόητα αν πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα, θα αρθούν και οι περιορισμοί κίνησης» και συμπλήρωσε πως θα φορούν όλους τους πολίτες.

Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την πειθαρχία που επέδειξαν οι πολίτες στα περιοριστικά μέτρα, ενώ ανέφερε: «έχω την αίσθηση ότι βγαίνοντας από αυτήν την υγειονομική κρίση θα βγούμε με μια νέα αυτοπεποίθηση».