Γ. Γεραπετρίτης: Αύριο ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Γ. Γεραπετρίτης: Αύριο ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η συζήτηση για την πρόταση μομφής θα ξεκινήσει αύριο το πρωί. «Επειδή η κυβέρνηση είναι πάντοτε διαθέσιμη στο κοινοβούλιο και εμείς διακοπές δεν κάνουμε κανένα Σαββατοκύριακο, θα θυσιάσετε το Σαββατοκύριακο σας. Η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για το περιεχόμενο της πρότασης μομφής και για τον πτωχευτικό κώδικα από αύριο και εκεί δεν θα υπάρχουν άλλες υπεκφυγές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε, δε, και την χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, την ώρα δηλαδή που τα εθνικά θέματα και η πανδημία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι θωρακισμένη και προσδιορίζεται από τα δικαιώματα της κοινοβουλευτικής μειοψηφία. Το πιο οξύ είναι η πρόταση μομφής που μπορεί να καταστεί φάρμακο, αλλά όταν είναι καταχρηστική μπορεί να καταστεί φαρμάκι», τόνισε αρχικά και προσέθεσε ότι στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα σήμερα τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μέσω διαγγέλματος να ανακοινώσει νέα μέτρα κατά της πανδημίας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το εθνικό ζήτημα με την Τουρκία.

Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούγετε στην κοινωνία δεν είναι ότι «υπάρχει εμπάργκο από ΜΜΕ όπως θεωρείτε στο πλαίσιο ενός κυνηγιού μαγισσών, αλλά επειδή δεν έχετε την κοινωνική ευθύνη να σταθμίζετε τα όπλα σας».