7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Γ. Γεωργαντάς: Θα ξεπεράσουμε τους 5,5 εκατ. εμβολιασμούς έως τα τέλη Μαΐου

Γ. Γεωργαντάς: Θα ξεπεράσουμε τους 5,5 εκατ. εμβολιασμούς έως τα τέλη Μαΐου

Ξεπέρασαν το Σάββατο τα 3,64 εκατ. οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση περισσότερα από 2,45 εκατ. άτομα.

Μάλιστα όπως εκτίμησε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, με το ρυθμό που πηγαίνουν οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουμε τον αρχικό προγραμματισμό.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε γίνονται πλέον πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα, και ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει 4,5 με 5 εκατ. εμβολιασμοί συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία θα ξεπεράσουμε τα 5,5 εκατ. εμβολιασμούς.

Επιπροσθέτως ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι περί τα μέσα Μαΐου θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εμβολιασμού που θα αφορά τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Επίσης, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν πολύ νωρίτερα στα εμβολιαστικά κέντρα και να δημιουργούνται εικόνες συνωστισμού, καθώς όλα λειτουργούν εύρυθμα.

Υπενθυμίζεται ότι με διπλό εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή 1,15 εκατ. πολίτες περίπου το 33% του πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμα:

Σαρηγιάννης, Μαγιορκίνης στο Liberal: Στην τελική ευθεία για την ανοσία, χωρίς χώρο για εφησυχασμό

Μ. Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44

Στ. Πέτσας για τείχος ανοσίας: 5 εκατ. εμβολιασμένοι έως το τέλος Μαΐου μαζί με 1 εκατ. που έχουν νοσήσει

Εμβολιασμοί κατά Covid-19: Περίπου 4,5 εκατ. τα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα μέχρι τον Ιούλιο