Γ. Γεωργαντάς προς Ολ. Γεροβασίλη: Ποιοι είναι οι υπουργοί που πήραν τα στοιχεία από τον ΑΣΕΠ;

Γ. Γεωργαντάς προς Ολ. Γεροβασίλη: Ποιοι είναι οι υπουργοί που πήραν τα στοιχεία από τον ΑΣΕΠ;

Την ξεκάθαρη απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη ζητά ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς σχετικά με τα ονόματα των τεσσάρων υπουργών που πήραν παρανόμως τα στοιχεία των υποψηφίων για τις θέσεις των γενικών γραμματέων από το ΑΣΕΠ.

«Η κ. Γεροβασίλη να σταματήσει να παρουσιάζει ως αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης μια συγκαλυμμένη επιχείρηση άλωσής της από κομματικά στελέχη, και να απαντήσει ποιοι είναι οι τέσσερις Υπουργοί που έχουν στα γραφεία τους τα αντίγραφα των στοιχείων από τους φακέλους των υποψηφίων Γραμματέων», δήλωσε ο Γ. Γεωργαντά.

Σημειώνεται, ότι το ΑΣΕΠ με αφορμή το γεγονός, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνει ότι δόθηκαν τα στοιχεία των υποψηφίων για τις θέσεις των διοικητικών, τομεακών και ειδικών τομεακών γραμματέων στους τέσσερις υπουργούς.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Γεωργαντά:

«Η κ. Γεροβασίλη, αντί να εκδίδει ανακοινώσεις που πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ας κάνει κάτι πολύ πιο απλό. Ας απαντήσει, επιτέλους, όπως υποχρεούται, στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μας για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων.

Ας ανασύρει από το συρτάρι της τα έγγραφα του ΑΣΕΠ, που έχουν αποσταλεί σε αυτήν από τις 23-4-2018 στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύουν την έκταση της κυβερνητικής προσπάθειας χειραγώγησης της ανεξάρτητης αρχής.

Ας μας απαντήσει επίσης ποιοι είναι οι τέσσερις Υπουργοί που έχουν στα γραφεία τους τα αντίγραφα των στοιχείων από  τους φακέλους των υποψηφίων Γραμματέων.

Μετά ας απολογηθεί στους εκατοντάδες υποψηφίους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τόσο για τον εμπαιγμό τους όσο και γιατί τα προσωπικά τους στοιχεία και προσόντα βρέθηκαν  παράνομα στα χέρια τρίτων.

Και ας πάψει, επιτέλους, να κάνει το μαύρο άσπρο, παρουσιάζοντας ως αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης μια συγκαλυμμένη επιχείρηση άλωσής της από κομματικά στελέχη».

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ:

«Το Α.Σ.Ε.Π., κατά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων εκάστης πρόσκλησης, διαβίβαζε στον Πρόεδρο του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.) πίνακες με τα στοιχεία και τα προσόντα των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής βάσει των οικείων προσκλήσεων, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην αίτηση συμμετοχής τους, κοινοποιώντας αρχικά τέτοιους πίνακες σε τέσσερεις (4), κατά περίπτωση αρμοδίους, Υπουργούς ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημά τους. Ακολούθως, το Α.Σ.Ε.Π., μετά από επανεκτίμηση του όλου ρυθμιστικού πλαισίου του θέματος, κοινοποίησε στους υπόλοιπους Υπουργούς το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο των συμμετασχόντων στην διαδικασία επιλογής με βάση την οικεία πρόσκληση των κατ'' ιδίαν Υπουργών.

Σημειώνεται, ότι τα στοιχεία και προσόντα όσων εκ των υποψηφίων στις εν θέματι διαδικασίες προέρχονται από τον δημόσιο τομέα, έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο τηρείται, ήδη από τον Ιούλιο του έτους 2016, ηλεκτρονικά από το Α.Σ.Ε.Π. και είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του (άρθρο 1 Ν.4369/2016).

Επίσης, διευκρινίζεται ότι τα προσόντα των υποψηφίων που περιέχονται στους ως άνω πίνακες δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και αξιολόγηση από το Α.Σ.Ε.Π. καθόσον αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα του Ε.Σ.Ε.Δ.

Ενόψει των ανωτέρω, προκύπτει ότι ουδέποτε το Α.Σ.Ε.Π. απέστειλε φακέλους υποψηφίων της εν λόγω διαδικασίας σε οποιονδήποτε τρίτο.

Τα προαναφερόμενα έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, με το υπ'' αριθ. πρωτ. 8945/2018/1/2018/23-4-2018 έγγραφο του Α.Σ.Ε.Π., στην αρμόδια Υπουργό, στο πλαίσιο της διαδικασίας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου».

 

Φωτογραφία intime news