Γ. Γεωργαντάς: Πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσα από ειδική πλατφόρμα

Γ. Γεωργαντάς: Πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσα από ειδική πλατφόρμα

Tη δυνατότητα να λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό για δική τους χρήση, μέσω μιας πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία εντός Ιανουαρίου, θα έχουν οι πολίτες που θα εμβολιάζονται, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι μέχρι στιγμής το εν λόγω πιστοποιητικό δεν προβλέπεται να ζητηθεί από κάποια άλλη υπηρεσία, ενώ οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνέχεια σε επίπεδο ΕΕ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός για τον γενικό πληθυσμό θα ξεκινήσει μετά τις 15 Ιανουαρίου και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται μέσα από τη σχετική πλατφόρμα. Όσοι έχουν προτεραιότητα θα λαμβάνουν ένα sms με ραντεβού, το οποίο θα μπορούν να αλλάξουν μέχρι μια φορά αν δεν τους εξυπηρετεί.

Για να καθοριστεί η σειρά προτεραιότητας θα ελέγχονται μια σειρά αρχείων και κυρίως η συνταγογράφηση των πολιτών μέσα από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργαντάς είπε επίσης πως θα υπάρξει μέριμνα και για όσους θα πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές κι έχουν πρόβλημα μετακίνησης.

Τέλος, ερωτηθείς πότε θα εμβολιαστεί, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε πως καθώς δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όταν θα έρθει η σειρά του.