Γ. Γεωργαντάς για self tests: Ο μεγαλύτερος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος από την αρχή της πανδημίας

Γ. Γεωργαντάς για self tests: Ο μεγαλύτερος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος από την αρχή της πανδημίας

Για μία πρωτόγνωρη διαδικασία αναφορικά με τη διάθεση και τη διενέργεια εκατοντάδων χιλιάδων αυτοδιαγνωστικών ελέγχων έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας παράλληλα πως «η διαδικασία παράδοσης των test θα ομαλοποιηθεί πλήρως», ενώ παράλληλα επισήμανε πως η πιθανότητα ψευδούς αποτελέσματος υπάρχει σε ποσοστό μόλις 1%, ωστόσο σημείωσε ότι «η βεβαίωση του αποτελέσματος μπορεί να γίνει δωρεάν σε δημόσια δομή».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες 1.600.000 άνθρωποι ανίχνευσαν αν έχουν η όχι τον ιό, κάτι που αποτελεί τον «μεγαλύτερο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από την αρχή της πανδημίας».

Όπως είπε σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιήθηκε κανονικά η διαδικασία και σε μερικές περιπτώσεις υπήρξαν κάποια προβλήματα.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι χθες Δευτέρα σημειώθηκε «νέο ρεκόρ με 113.000 εμβολιασμούς», ενώ τόνισε πως από το τέλος Μαΐου θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβολίου για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών, με τους 40-44 να αναμένονται να ξεκινήσουν πρώτοι.

Τέλος, αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι είναι διαθέσιμο τρεις ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ενώ, όπως είπε, για αυτούς που έχουν νοσήσει με κορονοϊό θα μπορούν να πάρουν το ενιαίο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα είναι προς χρήση προς τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά.