Γ. Γεωργαντάς: Αντί να ρίξουμε τις δυνάμεις μας στην κατάσβεση, η κυβέρνηση επιλέγει τον αποπροσανατολισμό

Γ. Γεωργαντάς: Αντί να ρίξουμε τις δυνάμεις μας στην κατάσβεση, η κυβέρνηση επιλέγει τον αποπροσανατολισμό

«Ένας υπουργός δεν μπορεί να αφήνει υπόνοιες για εμπρησμό, όταν έχει κάτι να πει, το λέει ευθέως, είναι υποχρέωσή του» δήλωσε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γεώργιος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, «εδώ έχουμε ένα συγκεκριμένο σημείο που έχουμε το μεγάλο ζήτημα και αντί να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις και την ενεργητικότητα μας στην κατάσβεση, η κυβέρνηση επέλεξε έναν άλλο δρόμο αποπροσανατολισμού».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί η ΝΔ, τόνισε ότι το κόμμα «είπε “μπράβο” στον κρατικό μηχανισμό για την οργανωτικότητα και ετοιμότητα που επέδειξε στην περίπτωση του σεισμού της Κω».

«Τώρα όμως, όταν παρατηρούμε μια ανεπάρκεια, που φαίνεται στον τρόπο συντονισμού και διαχείρισης μιας τέτοιας κατάστασης, είναι στη θεσμική υποχρέωση της ΝΔ να το καταγγείλει. Μόλις τελειώσει η κατάσβεση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τί δεν έγινε σωστά» είπε ο κ. Γεωργαντάς, επισημαίνοντας τις καταγγελίες από συνδικαλιστικά όργανα πυροσβεστών σχετικά με την αδυναμία εκτέλεσης της πυρόσβεσης.

«Αν υπάρχει μια αντιπολίτευση που δεν αναδεικνύει τα ζητήματα που προκύπτουν, τότε εφησυχάζει και η κυβέρνηση. Αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης και εμείς ποτέ δεν είχαμε έναν ακραίο και στείρο αντιπολιτευτικό λόγο» πρόσθεσε.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για την αξιολόγηση, είπε ότι η κυβέρνηση «θα έρθει αντιμέτωπη με τη δικιά της ανεπάρκεια, γιατί θα φανεί ότι οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στον δημόσιο τομέα, δεν έχουν γίνει».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ