Γ. Γ. Υπουργείου Υγείας: Πάνω από 250.000 θα εμβολιαστούν στις αρχές Ιανουαρίου

Γ. Γ. Υπουργείου Υγείας: Πάνω από 250.000 θα εμβολιαστούν στις αρχές Ιανουαρίου

Περισσότερες από 500.000 δόσεις εμβολίων αναμένονται σε πρώτη φάση για τον πρώτο εμβολιασμό 250.000 ατόμων στις αρχές Ιανουαρίου, ανέφερε ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος περιέγραψε  πότε και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας διαβεβαίωσε πως με το που έρθουν στην Ελλάδα εντός 24 ωρών τα εμβόλια «μπορούμε να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γνωστοποίησε ακόμα ότι σήμερα ή τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί το ποιες ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτα και όπως εξήγησε ο ίδιος μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα αποστέλλεται ένα SMS με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου. Ο πολίτης θα απαντά με ένα ναι ή με ένα όχι για το αν τον βολεύει η ημερομηνία, συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως αυτές τις μέρες γίνεται επεξεργασία του σχεδίου γι αυτούς που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμών και πως το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες που είναι να εμβολιαστούν είναι να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση.

Αναφορικά με τους ηλικιωμένους και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα είπε πως ότι θα υπάρξει πρόβλεψη και γι αυτούς και ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας διευκρίνισε πως οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία ενώ στους οίκους ευγηρίας θα μετακινηθούν οι ίδιοι για να εμβολιάσουν τα άτομα που είναι εκεί.

Παράλληλα, σημείωσε πως  θα είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των ατόμων που θα προσέρχεται στα κέντρα για να μην δημιουργείται συνωστισμός.