Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αγορά έχει ανάγκη απ' όσα θέλει να εφαρμόσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αγορά έχει ανάγκη απ' όσα θέλει να εφαρμόσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

"Οι τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκαν περισσότερο στο κομβικό σημείο της ενίσχυσης της ιδιωτικής οικονομίας, κάτι που όλοι εμείς οι άνθρωποι της αγοράς θεωρούμε επιβεβλημένο αν θέλουμε να μιλάμε ρεαλιστικά για μία σταδιακή ανάκαμψη", σημείωσε ο πρ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

"Είναι αισιόδοξο γεγονός ότι φαίνονται να αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι την σημασία της υγιούς επιχειρηματικότητας και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσδώσει στην οικονομία μας η πρόοδος των ελληνικών επιχειρήσεων. Βέβαια κανείς δεν εξηγεί γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο προκειμένου να ληφθούν κάποια μέτρα προστασίας", πρόσθεσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και συνέχισε:

"Σχετικά με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να μειωθούν σημαντικά φόροι και εισφορές. Όπως και να προστατευθούν αποτελεσματικά αλλά και να ενισχυθούν ουσιαστικά οι επιχειρήσεις μας. ''Αρα δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε μαζί του στα βασικά σημεία των προθέσεων του. Ούτως ή άλλως είναι σύνηθες οι κοινωνικοί φορείς να συμφωνούμε με την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς τις περισσότερες φορές εστιάζει τις τοποθετήσεις της σε τομείς που υπάρχουν παράπονα από την ασκούμενη πολιτική", είπε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Ε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ