Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δεκάδες εκατ. σε προγράμματα κατάρτισης

Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δεκάδες εκατ. σε προγράμματα κατάρτισης

Απάντηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το voucher των 600 ευρώ προς τους επιστήμονες έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση κανένας φορέας δεν αποκλείστηκε, «390.000 φορείς μπήκαν όπως είχαν αξιολογηθεί από το υπουργείο Παιδείας δεν προστέθηκε ούτε ένας ούτε αφαιρέθηκε κάποιος ήταν ακριβώς όπως μας τα έδωσε το υπουργείο παιδείας πιστοποιημένοι φορείς.

«Δεν υπήρξε καμία ένσταση στη διαδικασία, πολιτική πρωτοβουλία δική μας ήταν να τραβήξουμε το πρόγραμμα πίσω», υπογράμμισε και μάλιστα έδωσε στη Βουλή στοιχεία σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα: 

  • 10 Ιουνίου 2019 κατάρτιση ανέργων περίοδος ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου - Χαρίτσης 48.900.000 ευρώ
  • 19 Σεπτεμβρίου 2016 κατάρτιση ανέργων ποσό 89 εκατομμύρια ευρώ ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης
  • 15 Νοεμβρίου 2018 κατάρτιση ανέργων Χαρίτσης - Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ 17 εκατομμύρια ευρώ
  • 30 Ιανουαρίου 2019 κατάρτιση ανέργων 49 εκατομμύρια ευρώ
  • 20 Νοεμβρίου 2018 πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων και κατάρτισης ανέργων 23.829.000 ευρώ
  • 10 Απριλίου 2019 άλλο πρόγραμμα κατάρτισης προεκλογικά 39 εκατομμύρια ευρώ

Την ίδια ώρα, απάντησε στις προτροπές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί, μιλώντας για πολιτική αθλιότητα και πολιτική υποκρισία. Άλλωστε, όπως προσέθεσε η παρούσα κυβέρνηση είχε την τόλμη να διαπιστώσει το πρόβλημα και στη συνέχεια να το αλλάξει. «Ρίξατε λάσπη στον ανεμιστήρα η οποία θα γυρίσει πίσω σε σας με τα στοιχεία που σήμερα παρουσίασα. Oλα αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια συνεργασίας με τα ΚΕΚ ήταν και τότε τα ίδια ΚΕΚ ήταν τα ίδια voucher ήταν. Υποκρισία ντροπή και αθλιότητα καλούνται να απαντήσουν», υπογράμμισε με νόημα. 

Σε κάθε περίπτωση αναγνώρισε το λάθος του Υπουργείο, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά, καθώς όλες οι διαδικασίες έγιναν με βάση το θεσμικό πλαίσιο που η κυβέρνηση κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όλα έγιναν σε χρόνο μηδέν κινηθήκαμε στη βάση ενός προγράμματος για να στηρίξουμε τους επιστήμονες. Ακολουθήσαμε μέσα στον ελάχιστο χρόνο για να τρέξει το πρόγραμμα αυτό που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ , το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό παραλάβαμε και πάνω σε αυτό κινηθήκαμε», είπε ο Υπουργός Εργασίας και παράλληλα έκανε λόγο για πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα.»

«Στην πολιτική πρέπει να έχεις και το θάρρος όταν παίρνεις μία απόφαση και δεν πάει καλά να μη λες πήρα μια απόφαση και προχωράω αλλά να το παίρνεις πίσω και να το βελτιώνεις», κατέληξε.