Γ. Βρούτσης: Μαζί με τις συντάξεις του Οκτωβρίου θα πιστωθούν και τα αναδρομικά

Γ. Βρούτσης: Μαζί με τις συντάξεις του Οκτωβρίου θα πιστωθούν και τα αναδρομικά

Μαζί με τις συντάξεις, στο τέλος του μήνα Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. « Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει με την καταβολή των τακτικών συντάξεων σε διακριτή γραμμή ώστε να είναι εμφανές τι αναδρομικά θα πάρει ο καθένας», είπε ο Υπουργός Εργασίας παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Να σημειωθεί, όπως τόνισε και ο κ. Βρούτσης, ότι τα αναδρομικά φτάνουν το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ και αφορά τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, από την διάταξη αυτή προκύπτει «εφάπαξ δαπάνη ύψους 500 εκατ. ευρώ» για την άτοκη καταβολή ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές-μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, καθώς και συνταξιούχων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς. Συνολικά, μαζί με τα 900 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, το σύνολο θα φτάσει στα 1,4 δισ. ευρώ.

Επιπλέον προβλέπεται ότι τα αναδρομικά θα είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα εις χείρας Δημοσίου ή τρίτων, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.