Γ. Βρούτσης: Η πλήρης απασχόληση θα κυριαρχήσει

Γ. Βρούτσης: Η πλήρης απασχόληση θα κυριαρχήσει

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας στα εργασιακά αλλά και τα ασφαλιστικά ζητήματα, ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Βρούτσης, τόνισε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, στοχεύουν στην αντιμετώπιση σειράς ανοιχτών ζητημάτων όπως είναι η ανεργία, η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας αλλά και οι εκκρεμείς συντάξεις.

«Όλα αυτά, συνδυαστικά με την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα που δείχνει η κυβέρνησή μας, πολύ σύντομα θα φέρουν πρακτικά και χειροπιαστά αποτελέσματα», είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πρωτοβουλίες αυτές συνδυαστικά με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται συνολικά στην οικονομία,

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «αγκαλιάζει» αυτές τις πρωτοβουλίες, στέκεται κοντά στο υπουργείο Εργασίας και στην πολιτική ηγεσία. «Άλλωστε, αυτές οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε, δεν είναι απλές, τυπικές πρωτοβουλίες, είναι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η Ελλάδα, ο τόπος μας, που συνδυαστικά με το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων συνολικά στην οικονομία, θα φέρουν αποτελέσματα στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τους μισθούς.

«Το κυριότερο, θα δούμε την αγορά εργασίας να μεταμορφώνεται και να επανέρχεται σε μία κανονικότητα που η πλήρη απασχόληση - και εκεί στοχεύουν οι πολιτικές μας - θα είναι πλέον κυρίαρχη και θα αντιστρέψουμε αυτό που βλέπουμε σήμερα στις νέες προσλήψεις, όπως παρουσιάζονται από το ισοζύγιο του πληροφοριακού συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ"», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης, έδωσε επίσης έμφαση στην αποφασιστικότητα που επιδεικνύει το υπουργείο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.