Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 11:00

Αλέξανδρος Διαμάντης
-A +A

Γ. Βρούτσης: Έρχεται ευνοϊκή ρύθμιση για όσους δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες 

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 11:00
Γ. Βρούτσης: Έρχεται ευνοϊκή ρύθμιση για όσους δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες 

Νέα νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει εντός του Μαΐου και θα αφορά την κατάργηση της καταβολής εισφορών για μηδενικό ή εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα και από μη κατ' επάγγελμα αγρότες συνταξιούχους, οι οποίοι καλλιεργούν μικρό αγροτικό κλήρο, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα αναμένεται να κατατεθεί εντός του επόμενο 15νθημέρου και θα προβλέπει την καταβολή εισφορών από εισόδημα 10.000 ευρώ και άνω.

«Υπήρχε πράγματι παράλειψη του νόμου που έθετε ασφαλιστικές εισφορές από μηδενικό εισόδημα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του μικρού κλήρου  και για να μην πληρώνει με 3.000 -4.000 εισόδημα κάποιος υψηλές εισφορές,  αλλά επειδή πρέπει να πληρώσουν εισφορές, με  νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, μες το Μάιο σίγουρα, αλλάζουμε το όριο και πάει από μηδέν σε 10.000 ευρώ. Άρα μέχρι 10.000 δεν θα πληρώνει κανείς ασφαλιστικές εισφορές ακόμα κι αν δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΜεΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα