Γ. Βρούτσης: «Χρήματα θα πάρουν και θα παίρνουν όσοι πλήττονται»

Γ. Βρούτσης: «Χρήματα θα πάρουν και θα παίρνουν όσοι πλήττονται»

«Χρήματα θα πάρουν και θα παίρνουν όσοι πλήττονται», δήλωσε ο Γ. Βρούτσης αναφορικά με το ποιοι κλάδοι και εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παίρνουν τα έκτακτα επιδόματα που θεσπίζει το κράτος, ενώ ανέφερε πως σήμερα δημοσιεύεται το έντυπο για 160.000 εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών που είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ

Μιλώντας στο ΜΕGA, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως «για τον Μάιο έχουμε ήδη προσδιορίσει πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Από τον Ιούνιο είναι μια άλλη μέρα».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το σχέδιο του Ιουνίου για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι διαφορετικό και στη βάση της ύφεσης και της ανεργίας που θα αυξηθεί.

«Δυστυχώς πρέπει να επιβεβαιώσω ότι αυτό που ζούμε έχει στο δεύτερο μέρος της εξίσωσης την ύφεση και η ύφεση φέρνει ανεργία. Πρέπει να προστατεύσουμε με την ίδια ευαισθησία και τα ίδια αντανακλαστικά τον κόσμο της εργασίας», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στη νέα κανονικότητα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η ΠΝΠ, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έχει όλες τις λεπτομέρειες, βάσει των οποίων θα γίνει η επανεκκίνηση της επόμενης μέρας.

«Οι επιχειρήσεις που είτε έχουν πληγεί, είτε με διοικητική εντολή έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, όσες από αυτές επιστρέψουν στην κανονικότητα, πρέπει να ανασύρουν το 40% των αναστολών των εργαζομένων τους».

Για το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ του Μαΐου, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι αυτά θα τα λάβουν όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

«Τα 534 ευρώ θα τα πάρουν όλοι ανεξαιρέτως οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, και όλος αυτός ο κόσμος θα τα πάρει πάλι αναλογικά με τις μέρες που θα βρίσκεται στην έναρξη δραστηριότητας της επιχείρησης».

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι σήμερα θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τους νέους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, που αφορά μεταξύ άλλων καλλιτέχνες και οικοδόμους, και οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν την αίτησή τους προκειμένου να λάβουν το επίδομα, η πληρωμή του οποίου θα γίνει από τις 8 Μαΐου.