Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στην πρώην γραμματέα του Κ. Φρουζή

Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στην πρώην γραμματέα του Κ. Φρουζή

Έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπεξαίρεση οχήματος στην πρώην γραμματέα του Κωνσταντίνου Φρουζή, που διατέλεσε αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis στην Ελλάδα, επέβαλε το Ά Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνα, σύμφωνα με το dikastiko.gr

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr η μέχρι πρότινος υπάλληλος της Novartis Μ.Μ., «που έχει παράλληλα ανοιχτά δικαστικά μέτωπα τόσο με την φαρμακοβιομηχανία όσο και με το τέως εργοδότη της, ήταν απούσα από τη δικαστική αίθουσα και καταδικάστηκε ερήμην για ένα Ford Fiesta που φέρεται να πήρε αλλά άφησε απλήρωτο!»

Στο δικαστήριο μάρτυρας κατέθεσε από την πλευρά της μηνύτριας εταιρείας, με βάση τη σύμβαση που είχε συναφθεί, ότι «η Μ.Μ. όφειλε να καταβάλλει ένα ποσό της τάξης των 200 ευρώ το μήνα για την αγορά του αυτοκινήτου. Κατά τον μάρτυρα, τα δύο πρώτα χρόνια η πρώην υπάλληλος της Novartis ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της».

Αναφέρεται, ακόμη ότι «από τις αρχές του 2015 σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κινηθεί νομικά εναντίον της. Συνολικά, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η τέως ιδιαίτερα του Κωνσταντίνου Φρουζή κατέβαλε 2.500 ευρώ ενώ το υπόλοιπο που έμενε για την εξόφληση του οχήματος ανέρχεται στα 6.000 ευρώ, για τα οποία εκδόθηκε επιταγή απόδοσης».

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη και την καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

«Η ίδια», αναφέρει το δημοσίευμα, «είχε αναφερθεί στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της Novartis τον περασμένο Δεκέμβριο, περίπου τρεις μήνες μετά την απόλυσή της από την φαρμακοβιομηχανία, από την οποία αξιώνει ως αποζημίωση το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Μάλιστα, στο 48σέλιδο δικόγραφο η Μ.Μ. περιέγραφε αναλυτικά τον εφιάλτη που βίωνε επί σειρά ετών από τον πρώην πρόεδρο και γενικό διευθυντή του φαρμακευτικού κολοσσού, Κωνσταντίνο Φρουζή, τον οποίο κατηγορεί για λεκτική και σωματική βία καθώς και για ασελγείς πράξεις σε βάρος της!»

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Φρουζής έχει στραφεί τόσο στα ποινικά όσο και στα αστικά δικαστήρια σε βάρος της πρώην γραμματέως του, την οποία κατηγορεί για υπεξαίρεση.