7ος χρόνος, ημέρα 2180η
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

FT: Η πρώτη μείωση πληθυσμού στην Κίνα από το 1949

FT: Η πρώτη μείωση πληθυσμού στην Κίνα από το 1949
Shutterstock

Η Κίνα θα ανακοινώσει την πρώτη ετήσια μείωση του πληθυσμού της από τος 1949 με βάση τα στοιχεία από την απογραφή στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με την FT η τελευταία απογραφή πληθυσμού στην Κίνα, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο αλλά δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, θα δείχνει πως ο πληθυσμός στη χώρα έπεσε κάτω από τα 1,4 δισ. ανθρώπων, έναντι άνω των 1,4 δισ. ανθρώπων το 2019.

Τα στοιχεία της απογραφής ήταν προγραμματισμένο να δημοσιευτούν στις 16 Απριλίου, αλλά η κινεζική κυβέρνηση καθυστέρησε τη γνωστοποίηση τους επικαλούμενη περισσότερο χρόνο για τη σωστή μελέτη των δεδομένων.

Επί 38 χρόνια το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα επέβαλλε μια ακραία πολιτική για τη ρύθμιση των γεννήσεων. Ηταν μέρος μιας στρατηγικής με στόχο την ταυτόχρονη ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Ηταν ευκολότερο να αυξηθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα από τη στιγμή που δεν θα υπήρχε πολύς πληθυσμός. Αυτό είχαν αποφασίσει οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής, με αποτέλεσμα διάφορα προπαγανδιστικά συνθήματα, όπως «Αν θέλετε να γίνετε πλούσιος γρήγορα, να έχετε λιγότερα παιδιά».