Φραγκογιάννης: Εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας - 25 δράσεις και 80 ενέργειες σε μία χρονιά

Φραγκογιάννης: Εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας - 25 δράσεις και 80 ενέργειες σε μία χρονιά

Σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να ανακοινωθεί, διά στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το στρατηγικό εθνικό σχέδιο για την εξωστρέφεια που περιλαμβάνει περίπου 25 δράσεις και 80 ενέργειες μόνο μέσα σε μία χρονιά, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας στο InvestGR Forum 2021.

«Ετοιμάζουμε νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις, που θα συμβάλει περισσότερο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας», ήταν η δέσμευση του υφυπουργού, που έφερε, στη συνέχεια, το παράδειγμα της επένδυσης της Αστυπάλαιας:

«Δείξαμε σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα μπορεί, μπορούμε να σκεπτόμαστε καινοτόμα και πρωτοποριακά, μπορούμε να βάλουμε μαζί μια εταιρεία με την κυβέρνηση να δουλέψουν προς όφελος του πολίτη. Και να γίνει παράδειγμα και για άλλους τομείς της οικονομίας μέσα στην Ελλάδα, και για άλλες χώρες», υπογράμμισε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι υπάρχουν ήδη προτάσεις για άλλα αντίστοιχα projects.

Ενδιαφέρον από την Αμερική για την Αστυπάλαια

«Έχουμε πάρει αιτήσεις από οικογένειες στην Αμερική που θέλουν να εγκατασταθούν στην Αστυπάλαια για να ζήσουν σε αυτό που εμείς ονομάζουμε μια εικόνα από το μέλλον, πριν από το μέλλον», ήταν μια ακόμη, χαρακτηριστική, αναφορά του.

Εν κατακλείδι, «με εμβληματικές επενδύσεις έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχουμε καταφέρει να πείσουμε τον ξένο επενδυτή ότι, εδώ, στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά που απαιτούνται».