Φρ. Ολάντ σε Αλ. Τσίπρα: Ο κίνδυνος για τους λαούς της Ευρώπης είναι να απομακρυνθούν από την Ευρώπη

Φρ. Ολάντ σε Αλ. Τσίπρα: Ο κίνδυνος για τους λαούς της Ευρώπης είναι να απομακρυνθούν από την Ευρώπη

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τον τέως πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στην Αθήνα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω έναν πολύ καλό φίλο, και προσωπικό, αλλά κυρίως έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον τέως Πρόεδρο της Γαλλίας.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στον Φρ. Ολάντ, τόνισε πως «είναι ένας πολιτικός σε διαρκή επαγρύπνηση, με ένα πρόσημο, πολύ εμφανές στις ιδέες του, κοινωνικό και φιλοευρωπαϊκό πρόσημο. 

Ο Φρ. Ολάντ με τη σειρά του αναφέρθηκε στο καλοκαίρι του 2015 και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως «εκείνη την εποχή είχατε να αντιμετωπίσετε μια μεγάλη πρόκληση», να πετύχει η Ελλάδα δηλαδή σε ένα πρόγραμμα βοήθειας. «Μετά περάσατε τα δύσκολα σημεία», συνέχισε ο κ. Ολάντ, «και σήμερα η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με άλλα προβλήματα, όχι με εκείνο της Ελλάδας».

Κλείνοντας ο Φρ. Ολάντ δήλωσε πως η Ευρώπη μπορεί να μείνει για κάποιο διάστημα εγκλωβισμένη στα προβλήματα. «Ο κίνδυνος για τους λαούς της Ευρώπης είναι να απομακρυνθούν από την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Ολάντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ