Fox News: Στο Ελσίνκι η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Fox News: Στο Ελσίνκι η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Η συνάντηση κορυφής Τραμπ-Πούτιν θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι, μετέδωσε το κοντινό στον Ντόναλντ Τραμπ τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν σήμερα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής της πολυαναμενόμενης συνάντησης κορυφής του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ, στόχος της οποίας θα είναι η βελτίωση των πολύ υποβαθμισμένων σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, γνωστοποίησε το Κρεμλίνο στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Χθες το βράδυ, στη διάρκεια της επίσκεψης στη Μόσχα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ ανακοίνωσε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να συναντηθούν σε «τρίτη χώρα».

Ο τόπος και η ημερομηνία αυτής της συνόδου κορυφής πρόκειται να ανακοινωθούν «ταυτοχρόνως» από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, είχε δηλώσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ανακοίνωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε στο Ίντερφαξ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Βιέννη και το Ελσίνκι είναι οι κύριες πόλεις που αναφέρονται για να φιλοξενήσουν τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σ'' ένα πλαίσιο έντασης ανάμεσα στον Τραμπ και τους ευρωπαίους συμμάχους του, οι διαφορές μεταξύ των οποίων ήρθαν στο φως κατά τη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) στις αρχές Ιουνίου στον Καναδά.

Άλλα μέσα ενημέρωσης, ρωσικά και αμερικανικά, εκτιμούσαν πως η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν θα πραγματοποιούνταν αμέσως πριν ή μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Στις 13 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται στο Λονδίνο, ενώ στις 15 Ιουλίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ.

Φωτογραφία AP