Fox News: Ο Λευκός Οίκος θέλει να μπλοκάρει το βιβλίο του Μπόλτον

Fox News: Ο Λευκός Οίκος θέλει να μπλοκάρει το βιβλίο του Μπόλτον

Ο Λευκός Οίκος προτίθεται να αναλάβει νομική δράση για να εμποδίσει τη δημοσίευση του επικείμενου απομνημονεύματος του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον.

Πηγές που επικαλείται το δίκτυο Fox News ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος θα υποβάλλει το αίτημα μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι το βιβλίο εμπεριέχει ευαίσθητες πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια.

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster σε σχετικό δελτίου τύπου το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις 23 Ιουνίου, επικαλείται ένα χωρίο στο οποίο ο πρώην σύμβουλος του προέδρου γράφει "Δεν μπορώ να βρω μια απόφαση του που δεν βασίζονταν σε υπολογισμούς για την επανεκλογή του".

Ο Μπόλτον ο οποίος θεωρούνταν άνθρωπος του κύκλου του Τζορτζ Μπους του Νεότερου αλλά διετέλεσε στο πλευρό στο Τραμπ σημειώνει μεταξύ άλλων "Δεν τον ενδιέφερε αν θα έβλαπτε την χώρα παρά μόνο αν θα εκλεγόταν ξανά".

Σημειώνεται ότι χειρόγραφο μέρος του οποίου επικαλέστηκε η εφημερίδα New York Times τον Φεβρουάριο, ο Μπόλτον αναφέρεται στην υπόθεση του εμπλοκής του Ντόναλντ Τραμπ με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την αφήγηση του Μπόλτον, ο Τραμπ ήθελε να συνεχίσει να παρακρατά τα σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, μέχρις ότου ο ηγέτης της χώρας συμφωνήσει να ανακοινώσει έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και μεγάλου πολιτικού του αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, και του γιου του, Χάντερ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει στο Twitter μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας για τον Μπόλτον "Είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να εγκριθεί στην θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δεν ήταν πουθενά και με παρακαλούσε για μια θέση. Παρότι μου έλεγαν το αντίθετο, τον διόρισα. Τον έδιωξα όμως  γιατί αν τον είχα ακούσει, θα είχαμε προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο. Φεύγει και αμέσως γράφει ένα βιβλίο. Όλα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ποιος θα το έκανε αυτό;".