8ος χρόνος, ημέρα 2398η
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Φωτιές σε προαύλιο λυκείου που τελούσε υπό κατάληψη στο Μαρούσι

Φωτιές σε προαύλιο λυκείου που τελούσε υπό κατάληψη στο Μαρούσι
Φωτό αρχείου
Eurokinissi

Μαθητές βάζουν φωτιές σε προαύλιο λυκείου που τελούσε υπό κατάληψη στο Μαρούσι, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα. Το περιστατικό προστίθεται σε άλλα κρούσματα βανδαλισμών σε σχολεία, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής. Συνολικά, πάνω από 200 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη.

Σημειώνεται ότι μεγάλες φθορές, αλλά και κλοπή πολλών αντικειμένων διαπίστωσε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Παπάγου στην πρώτη του επίσκεψη εντός του κτιρίου, μετά το τέλος της εξαήμερης κατάληψης που είχε πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων από ομάδα μαθητών.

«Την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και των αντικειμένων που εκλάπησαν θα πρέπει να αναλάβουν οι μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη, δεδομένου ότι όφειλαν να παραδώσουν τον χώρο στην κατάσταση που τον βρήκαν», κάλεσε ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, μιλώντας στην «Καθημερινή», εννοώντας ότι θα πρέπει να πληρώσουν οι καταληψίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Τα παιδιά που πραγματοποίησαν και συμμετείχαν στην κατάληψη απέτυχαν να διαφυλάξουν τη δημόσια περιουσία, όπως όφειλαν», προσθέτει ο ίδιος.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής του σχολείου έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσα συνέβησαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

Μικρές ζημιές σημειώθηκαν επίσης και στο 1ο Λύκειο Χολαργού, όπου την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διήμερη κατάληψη, ενώ στην επίσης διήμερη κατάληψη, η οποία έληξε την προηγούμενη Τρίτη, στο 2ο Λύκειο Χολαργού (το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την Αγία Παρασκευή στον λόφο Τσακού), οι μαθητές αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν φθορές.