Φωτιά στο hotspot του Καρά Τεπέ στη Λέσβο - Μια γυναίκα νεκρή

Φωτιά στο hotspot του Καρά Τεπέ στη Λέσβο - Μια γυναίκα νεκρή

Μια 27χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν απανθρακώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε κοντέινερ που διέμενε με την οικογένεια της στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο οίκισμα που διέμενε. Πρόλαβαν και βγήκαν τα παιδιά από το κοντέινερ πριν την επέκταση της φωτιάς.

Η γυναίκα έμενε στο κοντέινερ με τον 28χρονο σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά, πέντε ετών, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος. Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει και τη γυναίκα του από τον καιόμενο οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net που επικαλείται πληροφορίες από την πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα σε κοντέινερ όπου διέμενε οικογένεια προσφύγων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, της οποίας οι εγκαταστάσεις είναι απέναντι από τον καταυλισμό, παρενέβη πολύ γρήγορα και κατέσβησε τη φωτιά, η οποία πριν σβήσει έκαψε και διπλανό κοντέινερ.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν στον Καρά Τεπέ βρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης όπου ενημερώθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής ενώ συνομίλησε τους πρόσφυγες και εργαζόμενους του καταυλισμού.

Ο προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στον δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων, οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η Πυροσβεστική πάντως έκανε λόγο για μικρής έκτασης φωτιά, η οποία αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα. Στο σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα. 

 Φωτογραφία αρχείου