Φωτιά στην Αρκαδία: Τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης

Φωτιά στην Αρκαδία: Τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στα Καλύβια του δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να επιχειρούν με τα εναέρια μέσα (έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα) να σταματούν αργά το απόγευμα λόγω νύχτας. Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 21 οχήματα.

 Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, ενώ, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Στο μεταξύ, με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, στην περιοχή Καλύβια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συνθήκες του τραυματισμού του, ο Δημήτρης Σιέμπος, «βρισκόμασταν στην περιοχή με το πυροσβεστικό όχημα του δήμου, όταν ξαφνικά μας έκλεισε η φωτιά. Στην προσπάθειά μου λοιπόν να απομακρυνθώ, τραυματίστηκα στα χέρια και το πρόσωπο». 

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης και όπως είπε, «τα εγκαύματα που φέρω είναι α΄ βαθμού».

Όσον αφορά την πυρκαγιά, εξακολουθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά την δύση του ήλιου, στην περιοχή επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης. 

Νωρίτερα, μήνυμα του «112» καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή. «Αν βρίσκεστε στο Λεοντάρι Αρκαδίας παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».