7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτιά στην Αρκαδία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελία πολίτη

Φωτιά στην Αρκαδία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελία πολίτη
Eurokinissi

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανώτερος αξιωματικός στην Πελοπόννησο, ο οποίος φέρεται να ρώτησε πολίτη, οποίος του ζήτησε να στείλει πυροσβεστικό όχημα για να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες, εάν έχει πολιτικό μέσο. Για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ήλθε μετά από βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου και παρουσιάζει τον πολίτη να μιλάει σε τηλεοπτικό κανάλι για την πυρκαγιά που έφτασε στο χωριό του και το σπίτι του, ο οποίος αναφέρει τη συγκριμένη συνομιλία του με τον αξιωματικό.

Ειδικότερα, ο πολίτης λέει ότι τηλεφώνησε στον αξιωματικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και του ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα να σώσει το σπίτι του. Εκείνος επικοινώνησε με την Πυροσβεστική που αρνήθηκε και τότε, πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία του πολίτη, τον ρώτησε εάν έχει κάποιο πολιτικό μέσο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Ήδη διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τον ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας καθώς και αν έχει διαπραχθεί ενδεχόμενη αξιόποινη πράξη, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ