Φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Δύσκολη η κατάσταση

Φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Δύσκολη η κατάσταση

«Είναι δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στην περιοχή Μέλπεια, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, τονίζοντας πως  «το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε μία πλαγιά και συνεχίζει να καίει, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει υποστεί ζημιές ένα σπίτι στην περιοχή Μοναστηράκι». 

«Το θετικό είναι», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Όσον αφορά στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αυτές αποτελούνται από 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και αναμένεται να δώσουν μάχη με τις φλόγες καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας. Να σημειωθεί, ότι λόγω της φωτιάς έχουν εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα. 

Συγκεκριμένα, μήνυμα στους κατοίκους σε Παραπούγκι, Καρνάσι ή Δεσύλλα, μετά των Βράχο και Μοναστηράκι ή Αγίους Θεοδώρους να εκκενώσουν άμεσα τους οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Διαβολίτσι  έστειλε το «112», καθώς η φωτιά στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και η κατάσταση, σύμφωνα με τους τοπικές αρχές θεωρείται αρκετά δύσκολη. Κάηκαν πάνω από 10 σπίτια

«Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Παραπούγκι, Καρνάσι ή Δεσύλλα Μεσσηνίας, εκκενώστε τώρα προς Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του «112» που εστάλη στους κατοίκους των αναφερόμενων περιοχών.

Νωρίτερα, το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Μοναστηράκι ή στους Αγίους Θεοδώρους εκκενώστε τώρα προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ γίνονται και ρίψεις από ελικόπτερο. Τρία σπίτια κάηκαν, ένα στον οικισμό Βράχο και δυο στο Μοναστηράκι.

Οι καπνοί από τη φωτιά στην Άνω Μεσσηνία είναι ορατοί ακόμα και από την Καλαμάτα.